JEDILNIK 02.09 – 06.09.2024 PONEDELJEK ZAJTRK Hrenovka, gorčica (10), mlečni namaz (7), svež paradižnik, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Juha iz hokaido buče (7), puranja pečenka v naravni omaki (1-pšenica), dušen riž, solatni bar, sadje II. Juha iz hokaido buče (7), zelenjavna rižota z lečo (1-pšenica), solatni bar, sadje VEČERJA I. Njoki z gorgonzolno omako (1-pšenica,3,7), solatni bar II. Njoki s paradižnikovo omako (1-pšenica,3,7), solatni bar TOREK ZAJTRK Mlečni riž s kakavom (7), topljeni sirček (7), marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Česnova juha, dunajsko ocvrti piščančji file (1-pšenica,3), pražen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar, sadje II. Česnova juha, ocvrta cvetača (1-pšenica,3), pražen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar, sadje VEČERJA I. Čevapčiči s prilogo, šopska solata (7) II. Bučkin polpet (1-pšenica,3), šopska solata (7) SREDA ZAJTRK Francoski rogljiček (1-pšenica,3,7), jogurt s sadjem (7), marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Krem zelenjavna juha (7), svinjski zrezek v poprovi omaki (1-pšenica), kuskus (1-pšenica), solatni bar, sadje II. Krem zelenjavna juha (7), kuskus (1-pšenica), sataraš (3), solatni bar, sadje VEČERJA Ješprenčkova juha (1-ješprenj), cmoki z gozdnimi sadeži (1-pšenica,3,7) ČETRTEK ZAJTRK Jajčna jed (3), svež paradižnik, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), stoletni kruh (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Zeljna juha, polnjene paprike v paradižnikovi omaki (1-pšenica,3), pire krompir (7), solatni bar, sadje II. Zeljna juha, polnjene paprike z ajdovo kašo in zelenjavo v paradižnikovi omaki (1-pšenica,3), pire krompir (7), solatni bar, sadje VEČERJA I. Kebab s prilogo (1-pšenica), jogurt (7) II. Kebab s sirom in zelenjavo (1-pšenica,7), jogurt (7) PETEK ZAJTRK Makova štručka (1-pšenica,7), sir (7), pašteta, sveža zelenjava , marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), mešano sadje KOSILO I. Krem fižolova juha, golaž (1-pšenica), polenta (1-pšenica), solatni bar, sadje II. Krem fižolova juha, leča s porom, polenta (1-pšenica), solatni bar, sadje *izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!