JEDILNIK 18. 11. – 22. 11. 2024 PONEDELJEK ZAJTRK Pašteta, kajzerica (1-pšenica,7), topljeni sirček (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Gobova juha, dušena govedina v lovski omaki (1-pšenica,3), široki rezanci (1-pšenica,3), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Gobova juha (7), leča v zelenjavni omaki, široki rezanci (1-pšenica,3), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Pizza (1-pšenica,7), jogurt (7) II. Pizza Margerita (1-pšenica,7), jogurt(7) TOREK ZAJTRK Jajčna jed (3), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Krem brokolijeva juha (7), musaka (3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Krem brokolijeva juha (7), vegetarijanska musaka (3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Sirovi ravioli s sirovo ali paradižnikovo omako (1-pšenica,3,7), parmezan (7), solatni bar SREDA ZAJTRK Čokoladni namaz, namaz s koprcem (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Ohrovtova juha, piščančji zrezek na žaru, pečen krompir, prebranac, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Ohrovtova juha, sirov polpet (1-pšenica,3,7), pečen krompir, prebranac, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Hot dog (1-pšenica), čokoladno mleko (7) II. Jumbo sendvič (ribana mocarela, mediteranska zelišča) (1-pšenica,7), čokoladno mleko (7) ČETRTEK ZAJTRK Mlečna prosena kaša (7), suhe slive, sir (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Česnova* juha, dunajsko ocvrti puranji zrezek (1-pšenica,3), dušen riž, brstični ohrovt na maslu (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Česnova* juha, ocvrte bučke (1-pšenica,3), dušen riž, brstični ohrovt na maslu (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Pleskavica, krompirjeva solata, solatni bar II. Zelenjavni polpet (1-pšenica,3,7), krompirjeva solata, solatni bar PETEK ZAJTRK Tunin namaz (4), topljeni sirček (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Krem grahova juha (7), segedin* golaž (1-pšenica), polenta (1-pšenica), solatni bar, čokoladno kokosove rezine (1-pšenica,3,7) II. Krem grahova juha (7), segedin* golaž s koščki tofuja (1-pšenica,6), polenta (1-pšenica), solatni bar, čokoladno kokosove rezine (1-pšenica,3,7) *Izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!